Maarten Maartens

Heruitgave De dwaas Gods van Maarten Maartens

In 1975 verscheen De dwaas Gods, een vertaling van God’s Fool van Maarten Maartens.
Ter gelegenheid van het 100e sterfjaar van Maarten Maartens heeft uitgeverij Meulenhoff dit jaar een heruitgave uitgebracht van deze roman uit 1892, waarmee Maartens destijds internationaal succes oogstte en zijn naam definitief vestigde.Het boek is verkrijgbaar als paperback, prijs € 19,99,
of als e-book, bij: Uitgeverij Meulenhoff


Nieuwe bundel korte verhalen

At Home and Abroad, Stories of Love

Tijdens het Maartens-symposium op 26 september 2015 op landgoed Zonheuvel heeft Bouwe Postmus, voorzitter van der Stichting Maarten Maartens, een door hem samengestelde bundel met niet eerder in boekvorm verschenen korte verhalen van Maartens gepresenteerd. Arjan Peters, literatuurcriticus en redacteur van De Volkskrant, gaf aansluitend een gesproken recensie van deze verhalenbundel.

De korte verhalen van Maartens worden gerekend tot het beste van zijn literaire nalatenschap. In dit genre komt zijn grote stilistische en psychologische vakmanschap volledig tot zijn recht. Na de vier verhalenbundels die in de jaren 1901-1909 zijn verschenen bij verschillende Engelse uitgevers brengt de Stichting Maarten Maartens met deze vijfde bundel At Home and Abroad honderd jaar na zijn dood een postume hulde aan deze ten onrechte in vergetelheid geraakte Nederlandse schrijver.

Het boek is een eigen uitgave van Stichting Maarten Maartens en is verkrijgbaar bij de Read Shop in Doorn. Het ISBN/EAN voor deze uitgave is: 978-90-9029026-3.