Maarten Maartens

Muziek in het Maarten Maartenshuis

Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug 2019 tijdens de Open Monumentendagen.
Een feest voor oren en ogen 

Wie op zaterdag 14 en/of zondag 15 september een monument gaat bekijken, kan daarbij ook genieten van klassieke muziek: voor de vierde keer vindt het Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug plaats. Het Muziekfestival presenteert op beide dagen een afwisselend programma en legt de nadruk op het musiceren van gevorderde amateurs. Daarvan zijn er veel op de Heuvelrug. Meer dan 40 ensembles, instrumentalisten en vocalisten, laten zich horen. Zij verrassen de bezoekers met een kort concert. En…. alle concerten zijn gratis toegankelijk!

Het Maarten Maartenshuis met zijn prachtige muziekkamer doet op zondagmiddag mee met een gevarieerd programma. Professionele musici laten zich in concerten horen in de Grote Kerk en Sparrendaal in Driebergen en op buitenplaats Doornveld in Doorn.

Speciaal voor kinderen verzorgen de docenten van de Muziekcirkel de voorstelling Peer Gynt op zaterdagmiddag op buitenplaats Broekbergen. Aansluitend kunnen de kinderen een instrument proberen. Er zijn verschillende nieuwe locaties, waaronder het koepeltje van Beerschoten in Driebergen, het Zwerfsteneneiland in Maarn en de Michaëlkerk en Muziekkoepel in Leersum.

www.muziekfestival-uh.nl

www.facebook.com/muziekfestivaluh

E mattydekkers@muziekfestival-uh.nl


Heruitgave De dwaas Gods van Maarten Maartens

 

In 1975 verscheen De dwaas Gods, een vertaling van God’s Fool van Maarten Maartens.
Ter gelegenheid van het 100e sterfjaar van Maarten Maartens heeft uitgeverij Meulenhoff dit jaar een heruitgave uitgebracht van deze roman uit 1892, waarmee Maartens destijds internationaal succes oogstte en zijn naam definitief vestigde.Het boek is verkrijgbaar als paperback, prijs € 19,99,
of als e-book, bij: Uitgeverij Meulenhoff


Nieuwe bundel korte verhalen

At Home and Abroad, Stories of Love

Tijdens het Maartens-symposium op 26 september 2015 op landgoed Zonheuvel heeft Bouwe Postmus, voorzitter van der Stichting Maarten Maartens, een door hem samengestelde bundel met niet eerder in boekvorm verschenen korte verhalen van Maartens gepresenteerd. Arjan Peters, literatuurcriticus en redacteur van De Volkskrant, gaf aansluitend een gesproken recensie van deze verhalenbundel.

De korte verhalen van Maartens worden gerekend tot het beste van zijn literaire nalatenschap. In dit genre komt zijn grote stilistische en psychologische vakmanschap volledig tot zijn recht. Na de vier verhalenbundels die in de jaren 1901-1909 zijn verschenen bij verschillende Engelse uitgevers brengt de Stichting Maarten Maartens met deze vijfde bundel At Home and Abroad honderd jaar na zijn dood een postume hulde aan deze ten onrechte in vergetelheid geraakte Nederlandse schrijver.

Het boek is een eigen uitgave van Stichting Maarten Maartens en is verkrijgbaar bij de Read Shop in Doorn. Het ISBN/EAN voor deze uitgave is: 978-90-9029026-3.