Maarten Maartens

Educatieve activiteiten in het kader van de Herdenking Maarten Maartens 2015

Lespakket voor basisscholen.

Ada en het verdwenen manuscript

Ada van der Poorten Schwartz, dochter van Maarten Maartens, is ten einde raad. Ze heeft haar vader op zijn sterfbed beloofd om goed op zijn spullen te passen. Daar deed zij een heel grote belofte mee, want Maarten Maartens was, naast schrijver een groot verzamelaar.
Jaren is het goed gegaan, maar nu is ze toch iets kwijt: het manuscript van de eerste gepubliceerde roman van Joost van der Poorten Schwartz (pseudoniem: Maarten Maartens): ” The Sin of Joost Avelingh” . Een roman die haar vader al in 1889 schreef. Waar is het toch gebleven? Ga mee op zoek met Ada en kom zo op plekken in en rond het huis waar je niet zomaar naartoe kunt…

Annet Werkhoven speelt Ada en neemt kinderen van 8 tot 12 jaar mee op een spannende en interactieve zoektocht naar de verdwenen papieren. Deze ? les op locatie? in het Maarten Maartenshuis is onderdeel van een lespakket over het leven van Maarten Maartens dat door Annet Werkhoven van de Stichting De Werkhoven is ontwikkeld voor leerlingen van de bovenbouw van de basisschool.

Het lespakket bestaat uit drie delen:
1. een informatieve les op school
2. een les op locatie
3. een creatieve verwerkingsles op school.

Het programma is opgenomen in het Canonproject van de Utrechtse Heuvelrug. Alle scholen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug kunnen hierop inschrijven.
Voor meer informatie zie www.dewerkhoven.nl